Voor een stage, project of onderzoek naar het buitenland

Hier vind je de handleiding en instructies voor je online aanmelding als je in het buitenland wilt gaan stagelopen of een afstudeeronderzoek of -project gaat uitvoeren.

1. Neem contact op met je exchangecoördinator
    Je hebt goedkeuring nodig van de exchangecoördinator. Onderaan deze pagina kun je zien wie je exchangecoördinator is en hoe je deze kunt bereiken. Daarom begin je je aanmeldprocedure door contact op te nemen met je faculteit. De exchangecoördinator heeft alle informatie op basis waarvan jij je kunt oriënteren. Welke stappen moet je volgen, hoe verzamel je de benodigde informatie om een goede beslissing te nemen en hoe regel je jouw buitenlandervaring?

2. Download de instructies om je aan te melden in Mobility Online
    Als je je stage of onderzoeksproject in het buitenland hebt geregeld en afgstemd met je supervisor/docent of stagebegeleider, dan kun je je aanmelden in Mobility Online. Download de instructies om je te registreren in het system.

3. Vul het aanmeldformulier in op Mobility Online
    Ga in Mobility Online naar het aanmeldformulier voor stage of onderzoeksproject in het buitenland om je aanmeldprocedure te starten. Bekijk voor het invullen de instructies. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met je exchangecoördinator.

4. Regel al je communicatie via Mobility Online en je exchange coördinator
    Als je je eenmaal geregistreerd hebt, vindt alle communicatie plaats via Mobility Online. Bij elke stap in het proces ontvang je gedetailleerde informatie over wat je moet doen om naar de volgende stap in het proces te gaan. Heb je vragen? Neem dan contact op met je exchangecoördinator.

5. Aanvragen van een studiebeurs voor je studie in het buitenland via Mobility Online
    Als je je stage of onderzoeksproject hebt vastgelegd in Mobility Online, dan kun je direct een studiebeurs aanvragen. Alle informatie hiervoor vind je in Mobility Online. Op basis van je registratie in Mobility Online, word je automatisch geregistreerd voor de AIG Travel Guard (de reisverzekering van TU/e).