ISBEP (Innovation Space Bachelor End Project)

Aankomende ISBEP evenementen voor komend semester

Wil je graag een ISBEP komen doen? Kom naar het ISBEP Info event waar informatie gegeven zal worden over het doen van een ISBEP. Bij het ISBEP Pitch event zullen daarna de challenges voor het komende semester gepresenteerd worden en heb je de kans om de challenge owners te ontmoeten. 

Welke challenges

Ieder semester is er een nieuwe lijst met challenges die beschikbaar is op deze pagina. Hier kan je de korte- en lange beschrijvingen vinden en kan je kijken of de challenge geschikt is voor jouw Bachelor programma. 

Belangrijke data en deadlines

Alle belangrijke data en deadlines zijn te zien in de tabel hieronder. In de kolom aan de rechterkant van de pagina is ook de aanmeldprocedure samengevat. 

WatWanneerWaarAanmeld deadline
ISBEP aanmeldingen Semester 1 2022-2023Gesloten Gesloten
ISBEP challenges Semester 2 2022-2023 onlineNovember 2022Challenges pagina 
ISBEP Info event Semester 2 2022-2023December 2, 12:35Matrix, vloer 1 Light Assembly

November 30, 23:59

Eventbrite

ISBEP Pitch event Semester 2 2022-2023 December 13, 17:30Matrix, vloer 1 Light Assembly

December 12, 23:59

Eventbrite

Osiris challenge voorkeuren Deadline  

December 16, 23.59

Osiris ISBEP05

Student is geïnformeerd over de challenge
en teamgenoten
January 16 (week van)  
Start vak ISBEPFebruary 8Matrix, locatie via TimeTableDe docent zal je informeren
over de kick off van dit vak.
    
Voorbereiding 2023-2024   
ISBEP challenges Semester 1 2023-2024 onlineApril 2023Challenges pagina 
ISBEP Info event Semester 1 2023-2024May 12, 12:35Matrix, vloer 1 Light Assembly

May 10, 23:59

Eventbrite

ISBEP Pitch event Semester 1 2023-2024May 30, 17:30Matrix, vloer 1 Light Assembly

May 26, 23:59

Eventbrite

Osiris challenge voorkeuren Deadline  

June 2, 23:59

Osiris ISBEP05

Student is geïnformeerd over de challenge
en teamgenoten
June 19 (week van)  

Over het vak

  1. ISBEP is gepland in Q1+Q2 en Q3+Q4 in tijdslot D. Coach activiteiten en workshops zijn gepland op woensdagmiddag en vrijdagochtend. Je aanwezigheid wordt verwacht aangezien je werkt als een professional in een team en de samenwerking daarbij centraal staat. 
  2. Je werkt in interdisciplinaire teams (3-6 personen)
  3. Voertaal: Engels
  4. Projecten worden geleverd door TU/e start-ups, onderzoekers en industrie en worden challenges genoemd.
  5. Je hebt regelmatig een meeting met de eigenaar van de challenge en tweewekelijkse update presentaties. 
  6. De uiteindelijke presentatie zal plaatsvinden in de twee weken voor de regulieren tentamenweken van Q2 of Q4. Op deze manier heb je dus ook voldoende tijd om faculteit specifieke zaken af te ronden voordat je afstudeert binnen je eigen faculteit. 
  7. De beoordeling van ISBEP05 focust op groei door het semester, gebaseerd op de geselecteerde leerdoelen. Ook zal je zelf beoordelingen invullen, hier feedback op krijgen door de coach en aan het einde van het project krijg je een uiteindelijke beoordeling. Als je aan de verwachtingen van de groei voldoet en je ook voldoende scoort op de ISBEP rubriek dan heb je het vak gehaald. Daarnaast wordt je ook beoordeeld voor de BEP binnen je eigen faculteit. 

Op de TU/e worden studenten voorbereid om de ingenieurs van de toekomst te worden. In de veranderende wereld waarin we leven, vraagt dit om meer dan uitsluitend technologische expertise. Om succesvol te zijn moeten we met elkaar communiceren. Deze vaardigheid kun je ontwikkelen bij innovation Space door met andere studenten in interdisciplinaire teams te werken aan real-life uitdagingen. We nodigen jou uit om je bachelor eindproject (BEP) bij innovation Space te doen. Je werkt hier in kleine groepjes aan problemen van bedrijven, studententeams en de universiteit zelf. Kun je je voorstellen tot welke oplossingen je komt als je de kennis van een elektrotechnisch ingenieur, een industrieel ingenieur, een werktuigbouwkundig ingenieur en een industrieel ontwerper combineert. En stel je dan eens voor het leerzaam het kan zijn samen te werken met andere disciplines.

ISBEP-teams krijgen de kans om te werken in Matrix, een ideaal gebouw om concepten uit te werken, te vergaderen en een prototype te ontwikkelen. Tijdens de ISBEP word je begeleid door ambitieuze studenten en geweldige docenten.

ISBEP doen met je eigen uitdaging

Als je het leuk vindt om je BEP te doen bij innovation Space met je eigen uitdaging, bekijk dan deze procedure voor de te nemen stappen.