Challenges van de EWUU-Alliantie

Make impact and take on the challenge!

Het samenwerkingsverband tussen de vier instellingen stimuleert nieuwe innovatieve onderwijsvormen, zoals Challenge Based Learning. Hierbij werken studenten uit verschillende disciplines met elkaar en met maatschappelijke partners samen aan daadwerkelijke problemen uit het bedrijfsleven of de samenleving. Door hiervoor oplossingen aan te dragen, creëer je al tijdens hun studie impact en verwerf je vaardigheden die later van pas kunnen komen. Denk aan samenwerking, creativiteit, design thinking en ondernemerschap. De challenges zijn toegankelijk voor bachelorstudenten en masterstudenten van de TU/e, WUR, UU en UMC Utrecht. Meer praktische informatie over de challenges vind je op de EWUU-website

Een overzicht van de challenges:

Interuniversity Sustainability Challenge
5/6/7.5 ECTS 7 February – 8 April

Hoe ziet een stad eruit bij een temperatuurstijging van 1,5 graad Celsius, of hoe moet een stad eruit zien? De opwarming van de aarde vereist dat we veranderen en ons aanpassen. Door dit te doen komen we voor veel uitdagingen te staan. Waar gaan we wonen, hoe reizen we, hoe gaat onze supermarkt eruit zien? We hebben oplossingen nodig voor deze uitdagingen, en wel nu.

The Regenerative City
1,5 ECTS 10 - 16 July

This summer school focuses on a series of regenerative impact challenges in the city of Amsterdam. Students and practitioners work together to understand and develop the regenerative city. Strengthen relationships, slow down, and speed up the transition to a more regenerative city.

What you can expect:

• A deep drive into regenerative leadership and our stewardship for a thriving city.
  • Nature, fire, food, and conversations that matter.
  • The city as our curriculum, with learning journeys, meeting key players, different kinds of knowing, unlikely allies, and places of potential.
  • Creative and social interventions, dialogue, and reflection to liberate the potential of our communities and places.
  • Public programs and events to delve into what can make the city thrive.

You can pre-register by sending an e-mail to Thieu Besselink. Deadline for registration is 17 June.